Bønsnes sommerfestival 2018

Det blir vakre toner i Bønsnes kirke også i sommer, blant annet fra panfløyte, harpe, hardingfele, blokkfløyte og sang.

Middelalderkirken har en helt egenartet klang og stemning, og konsertene i kirken sommerstid har fått et stadig større publikum. Varemerket har vært dyktige og kjente musikere, og et publikumsvennlig program.

Bønsnes sommerfestival 2018

I år blir det tre konserter under paraplyen Bønsnes sommerfestival:

Søndag 24.juni -  A Scottish Ayre

Barokkmusikk møter skotsk folkemusikk

Ingeborg Christophersen – blokkfløyter og sjøfløyte
Gunnar Hauge - barokkcello
Sarah-Jane Summers – fele og hardingfele
Juhani Silvola - gitar

A Scottish Ayre er en kvartett bestående av to av Norges fremste barokkmusikere Ingeborg Christophersen og Gunnar Hauge, og den kritikerroste folkemusikkduoen Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola. På konserten med A Scottish Ayre vil man få oppleve både barokkmusikk og folkemusikk, samtidig som noe helt nytt skapes i møtet mellom tradisjonene og mellom topputøvende musikere i hver sin sjanger.

Sarah-Jane Summers er skotsk og Juhani Silvola er finsk-norsk.  Det anerkjente internasjonale folkemusikk-magasinet ”Songlines” har gitt flere av duoens album ”Top of the world”-merket, og beskriver dem med linjer som ”one of the finest folk duos around” og ”absolute masters of their instruments”.

Ingeborg Christophersen har vunnet mange priser for sitt spill. I 2003 ble hun kåret til «Årets musiker» av Norsk Tonekunstnersamfund, og hun har vunnet 1. pris i Ungdommens Musikkmesterskap flere ganger. I 2012 ble hun tildelt Statens Kunstnerstipends toårige arbeidsstipend for yngre og nyetablerte kunstnere. I likhet med Gunnar Hauge spiller Ingeborg Christophersen fast med ensemblet Barokkanerne, og for sin nyeste innspilling som solist med ensemblet har hun høstet mange strålende anmeldelser.

 

Søndag 22.juli kl. 18.00

Roar Engelberg, panfløyte og Malgorzata M. Sundberg - harpe

Den kjente panfløytisten Roar Engelberg har satt sammen et variert og stemningsfullt program med drømmende musikk, som han spiller sammen med den polske harpisten Malgorzata M. Sundberg. Sammen lover de to musikerne en reise gjennom ulike musikalske landskaper.

 

Søndag 19.august kl. 18.00 – en konsert med lokal forankring

Torunn Østrem Ossum, sopran, Sarah-Erin Lilja Bye, fiolin og Grethe Ulversøy, orgel

Sangeren Torunn Østrem Ossum var medlem av Trio Mediæval  i 16 år, har gitt ut 5 Cd-er, blitt Grammy-nominert, opptrådd  i Carnegie Hall og turnert  i Japan, USA, Europa, Hong Kong og Mexico. Hun har lokal tilknytning til Hole og musikerfamilien Ossum, men det er første gang hun gir en egen konsert i denne regionen, og vi er glade for å knytte henne til festivalen.

Sarah-Erin Hurtado Bye er vokst opp i Åsa på Ringerike, og avla nylig mastereksamen som utøvende fiolinist ved Norges Musikkhøgskole.

Holes kantor Grethe Ulversøy akkompagnerer og spiller solostykker på det historiske orgelet fra 1799.

 

Bøsnes Sommerfestival  har som formål å arrangere konserter og andre kulturarrangement i Bønsnes kirke i sommermånedene juni, juli og august.

I vedtektene heter det at «Festivalen skal bidra til å formidle den særegne atmosfæren som er knyttet til middelalderkirken, og dens særstilling i sagatiden og Olavs-tradisjonen.»

 

I styret sitter Inger Synnøve Moe, Anne Lise Sundøen, Hans Arne Raastad Kvernberg og kantor Grethe Ulversøy.

 

Sommerens konsertprogram er støttet av Hole kommune og Ringeriks-Kraft.

 

 

 

Powered by Cornerstone